hits

Ris og Eggeform



Du trenger:

2 dl ukokt ris

6 Stk. Egg

1 ½  Tine Meierismør

1 ½  Hvetemel

3 dl Tinemelk, lettmelk 1,2 % fett

3 dl Lett Crème Fraiche 18 %

1 ts salt

1/4 ts pepper

½  dl Persille, hakket

100 g spekeskinke

100 g ruccula

12  Cherrytomater

 

Slik gjør du:

1) Kok ris etter anvisningen på pakken.

2) Hard kok egg i ca. 10 minutter. Ta av skallet og del dem i to.

3)  Sett ovnen på 225 °C

4)  Smelt smør i en kjele, og rør i mel. Spe med melk i flere  omganger slik at det ikke blir klumper. Rør inn Crème Fraiche smak til med salt og pepper.

5)  Fordel risen i en ildfast form. Legg de halve eggene over,  og hell sausen. Gratiner midt i ovnen i 5 -10 minutter, til det har fått en gyllen farge.

6)  Strø hakket persille over, server med skinke og tomatsalat til.

Ris og eggform før den blir stekt.

Salaten..

Ris og eggeformen etter at den ble stekt...

Pastagrateng!



Du trenger:

125 g Makaroni

125 g Kjøttdeig

½  ss Tine Meierismør

½  Finhakket Løk

½  Boks tomater

3 Marinerte Soltørkede Tomater

½  Finhakket hvitløksfedd

1/8 Pepper

1/8 Ts Salt

1/4 Ts Oregano

1/4 ts Basilikum

Ostesaus:

2 dl Tine Helmelk

1 ss Hvetemel

1 ½  dl Revet Jarlsbergost

Gratinering:

1 dl Revet Jarlsbergost

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 °C

2.  Kok pasta etter anvisningen på pakken.

3. Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank.  Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk,  tomater, hvitløk og smak sausen godt til med krydder, pepper, salt, oregano, og basilikum.  La den koke litt.

4. Hell halvparten av melken i en kjele til Ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.

5.  Legg pastaen i en ildfastform. Legg på kjøttsausen og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og når pastagratengen er ferdig. Skal den stekes midt i oven i ca. 20 minutter.


Meg som rører i gryten til pastaen..


Sausen med  tomater, soltørkede tomater, salt, pepper, oregano og basilikum...


Pastagratengen før den skal stekes...


Pastagratengen ferdig stekt og klar til å serveres..
 

Tomatsuppe!



Du trenger:

1 Løk

1 Hvitløk

1 ss Tomatpurre

Litt Sukker

Litt Salt

Litt Pepper

4 ½ Matfløte

2 Grønnsaksbuljonger

1l Kokende Vann (10 dl)

5-6 basilikum

 

Dette gjør du:


1.Hakk løken og hvitløken...



2.Fres løken og hvitløken i Olje..


3. Ha i hakkede Tomater, Tomatpurre, Sukker, Salt, og pepper i en kjele. Suppen skal kokes i 10- 15. minutter sammen med vann og buljong.

4. Basilikum og matfløte blandes i suppen.

5. Bruk stavmikser til at suppen er klumpfri.

6. Kok opp vann til pasta og pasta skal kokes i 8 - 10 minutter.


Tomatsuppen klar til å spises..
 

Pannekaker!



Jeg kjøpte inn toro ferdigmiks pannekakerøre. Så fikk jeg trening på å steke pannekaker. Nå mangler jeg bare å lære meg å lage pannekakerør helt selv.

1. Hell 12 dl vann i en bolle.

2. Bland inn posens innhold og rør til en jevn og glatt røre.

3. Stek pannekakene i varm, smurt stekepanne.

Server med blåbærsyltetøy, bringebærsyltetøy og jordbærsyltetøy.



 

Pizza!



Du trenger: Ferdig kjøpt pizzadeig, Kjøttdeig, Mais, Skinke, Pepperoni, Pizzasaus, Sopp, Løk, og masse revet ost. Du trenger også rømmedressing.

 

Slik gjør du:

 

1.) Først så ruller du ut den ferdig kjøpte pizzadeigen ut på stekebrettet.

 

2.) Så fordeler du ut pizzasausen på pizzadeigen og smører pizzasausen sånn at det blir jevnt fordelt på hele pizzaen med saus.

 

3.) Deretter steker du kjøttdeig slik at den er brunet.

 

4.) Etterpå legger du på skinke, pepperoni og kjøttdeig også legger du på sopp, mais og løk på pizzaen.

 

5. Tilslutt legger du på revet ost på toppen av pizzaen.

 

Så steker du pizzaen midt i oven i 20 min på 200 °C eller til den har  fått en fin farge og fyllet bobler og syder.

Server med salat til pizzaen og rømmedressing.

 


Pizzaen er klar til steking...




Pizzaen stekes...



 
Pizzaen er ferdig stekt...

 

#pizza #middag #lørdagsmiddag

Taco!



Du trenger : Kjøttdeig, Revet Ost, Tomater, Paprika, Agurk, Salat, Rømme, Mais, Tacosaus, Løk og Guacamole

 

Først steker jeg kjøttdeigen. Når kjøttdeigen er brunet tilsetter du krydderblandingen fra tacosettet og litt vann. La det koke i pannen i noen minutter.

Mens det godgjør seg kutter du opp salat og det du ønsker av grønnsaker. Hiv tacoskjellene eller tortilla i oven. Tortillaene skal stekes i 8-10 minutter i 150 grader i oven, og

hvis du velger tacoskjellene skal de stekes i 5-10 minutter i 125 grader i oven. Så er det bare å

servere. La folk forsyne seg av det de ønsker av grønnsaker selv. Som regel er det greit å begynne med salaten nederst i skjellene eller tortillaene legg lagvis på det du ønsker

oppå. Hvis du er fintfølende når det gjelder sterk mat kan det lønne seg å ha litt rømme på toppen. Det går ann å ha tzatziki- dip i rømmen om du liker det.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

Tacopai!



I går lagde jeg tacopai. Jeg hadde kjøpt inn ingrediensene først og det var butterdeig, Crème fraiche, tacokrydder, tomater, grønne jalapeño, revet ost og paprikapulver.

 

Du trenger:

 

500 g - kjøttdeig

 

Smør - 1ss

 

Tacokrydder - 1 pose.

 

Crème Fraiche lett - 2 dl

 

Tomater - 2 stk

 

Grønne jalapeño på boks, hakket - 1 ss

 

Revet ost - 2 dl

 

Paprikapulver.

 

 

Slik gjør du:

 

Kjevle ut butterdeigen. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 225 grader.

 

Brun kjøttdeigen i smør. Tilsett tacokrydder og crème fraiche. La det koke i ca. 5 minutter.

 

Skjær tomatene i biter og la jalapeñoen renne av.

 

Fyll farsen i paiskallet og fordel tomatene, jalapeñoen, og osten på toppen. Dryss litt paprikapulver over til slutt.

 

Stek paien midt i ovnen i ca. 25 minutter, til osten har fått fin farge.

 

Server med avokado, salat, og Tacochips.

 

 

 

 



Pizzabunn med Tomatsaus!



Selvom jeg ikke er så flink WIFE på kjøkkenet helt enda og har jobbet i kantine. Så elsker jeg og lage mat.

 

Her er oppskriften på  Pizzabunn med Tomatsaus:

 Gjær: ¼ pk 

Tørrgjær: (12g) 1 ½ ts 

          Man kan velge mellom Gjær eller tørrgjær når man skal lage pizzabunn.

Lunkent Vann 37°C

Olje: 2 ts

 hvetemel:  2 ½  dl

Salt 1 krm

Slik Gjør du:

1.) Rør ut gjæren med en del av vannet. Tørrgjær må ha 45°C varmt vann.

Blandingen av tørrgjær og vann bør stå i ca, 10 min.før deigen lages.

2.) Bland sammen alle ingrediensene og arbeid til en glatt og smidig deig. Dekk til med plast og la deigen heve i 30 -40 min.

3.) Ta deigen på benken og elt den smidig. Del den i 2- 4 emner. Ha mel under, og elt og klapp ut, trekk, snu, og strekk emnene til deigen kjennes riktig seig ut. 

Kjevl til slutt emnene ut til tynne runde leiver, og legg dem to og to smurte plater eller plater dekket med bakepapir. La dem heve i 8- 10 min. Lag i mellomtiden tomatsausen og

fyllet.

Tomatsaus:

Løk ½ stk

   Finhakket hvitløkfedd: 1 lite

Olje: 1ts

Knuste tomater ½ boks

(à 400g)

 tomatpuré 1 ss

  salt 1krm

 sukker 1krm

  pepper ½ krm

  Oregano ½ ts

      Revet lettost 1 dl

   

Slik Gjør du:

1.) Rens og hakk løken. La den frese blank ikke brun, i olje sammen med den finhakkede hvitløken.

2.) Bland i de knuste tomatene og tomatpureen smak til med salt, sukker, og pepper og oregano og la sausen koke uten lokk i 5-6 min. Avkjøl.

3.) Dryss et lag revet ost på pizzabunnene, smør tomatsausen oppå. Og de ingrediensene du vil ha oppå pizzabunnen og tomatsausen.

4. ) Fordel ingrediensene over tomatsausen dryss på et lag revet ost, og dynk eventuelt med noen dråper olje på toppen.

5.) Stek pizzaen midt i ovenen ved 250 °C i 10 - 15 min eller til den har fått fin farge og fyllet bobler og syder.

 

Du kan gjerne server en salat til pizzaen og rømmedressing.

 



 

Les mer i arkivet » August 2017 » Mars 2017 » Juli 2016


">

Hei! Mitt Navn er Astrid og jeg er 29 år. Dette er en matblogg som jeg skal skrive. Tonjemtdesign har laget designet mitt. :-)

For kontakt:
epostadressen din









Follow