awasmat - Siden jeg liker å lage mat skal dette her være en matblogg. Jeg liker å lage kaker, baguetter, middagsoppskrifter.
Hjem Add Om meg Kontakt

0

I går lagde jeg tacopai. Jeg hadde kjøpt inn ingrediensene først og det var butterdeig, Crème fraiche, tacokrydder, tomater, grønne jalapeño, revet ost og paprikapulver.

 

Du trenger:

 

500 g - kjøttdeig

 

Smør - 1ss

 

Tacokrydder - 1 pose.

 

Crème Fraiche lett - 2 dl

 

Tomater - 2 stk

 

Grønne jalapeño på boks, hakket - 1 ss

 

Revet ost - 2 dl

 

Paprikapulver.

 

 

Slik gjør du:

 

Kjevle ut butterdeigen. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 225 grader.

 

Brun kjøttdeigen i smør. Tilsett tacokrydder og crème fraiche. La det koke i ca. 5 minutter.

 

Skjær tomatene i biter og la jalapeñoen renne av.

 

Fyll farsen i paiskallet og fordel tomatene, jalapeñoen, og osten på toppen. Dryss litt paprikapulver over til slutt.

 

Stek paien midt i ovnen i ca. 25 minutter, til osten har fått fin farge.

 

Server med avokado, salat, og Tacochips.

 

 

 

 



  • 0

    Selvom jeg ikke er så flink WIFE på kjøkkenet helt enda og har jobbet i kantine. Så elsker jeg og lage mat.

     

    Her er oppskriften på  Pizzabunn med Tomatsaus:

     Gjær: ¼ pk 

    Tørrgjær: (12g) 1 ½ ts 

              Man kan velge mellom Gjær eller tørrgjær når man skal lage pizzabunn.

    Lunkent Vann 37°C

    Olje: 2 ts

     hvetemel:  2 ½  dl

    Salt 1 krm

    Slik Gjør du:

    1.) Rør ut gjæren med en del av vannet. Tørrgjær må ha 45°C varmt vann.

    Blandingen av tørrgjær og vann bør stå i ca, 10 min.før deigen lages.

    2.) Bland sammen alle ingrediensene og arbeid til en glatt og smidig deig. Dekk til med plast og la deigen heve i 30 -40 min.

    3.) Ta deigen på benken og elt den smidig. Del den i 2- 4 emner. Ha mel under, og elt og klapp ut, trekk, snu, og strekk emnene til deigen kjennes riktig seig ut. 

    Kjevl til slutt emnene ut til tynne runde leiver, og legg dem to og to smurte plater eller plater dekket med bakepapir. La dem heve i 8- 10 min. Lag i mellomtiden tomatsausen og

    fyllet.

    Tomatsaus:

    Løk ½ stk

       Finhakket hvitløkfedd: 1 lite

    Olje: 1ts

    Knuste tomater ½ boks

    (à 400g)

     tomatpuré 1 ss

      salt 1krm

     sukker 1krm

      pepper ½ krm

      Oregano ½ ts

          Revet lettost 1 dl

       

    Slik Gjør du:

    1.) Rens og hakk løken. La den frese blank ikke brun, i olje sammen med den finhakkede hvitløken.

    2.) Bland i de knuste tomatene og tomatpureen smak til med salt, sukker, og pepper og oregano og la sausen koke uten lokk i 5-6 min. Avkjøl.

    3.) Dryss et lag revet ost på pizzabunnene, smør tomatsausen oppå. Og de ingrediensene du vil ha oppå pizzabunnen og tomatsausen.

    4. ) Fordel ingrediensene over tomatsausen dryss på et lag revet ost, og dynk eventuelt med noen dråper olje på toppen.

    5.) Stek pizzaen midt i ovenen ved 250 °C i 10 - 15 min eller til den har fått fin farge og fyllet bobler og syder.

     

    Du kan gjerne server en salat til pizzaen og rømmedressing.

     



     

  • 0

    Hvis dere vil kontakte meg er det bare og spørre meg i kommentarfeltet på bloggen. :)  Jeg legger ikke ut emailadressen min etter personlige årsaker. Og jeg gir ikke mailadressen min til hvem som helst.

  • 0

    Navn: Astrid

    Alder: 27

    Bosted: Oslo

    Sivilstatus: Opptatt

    Favorittmat: Taco

    Favorittmusikk: Rnb, Hip Hop, Klassisk musikk, Pop. Liker ikke Opera.

    Idrett: Spillte fotball før på Heming, men nå driver jeg med dansing hvis det telles som idrett.

    Heier på beste damefotballlag: Lyn, Øvrevoll Hosle, Stabekk, og Lillestrøm.

    Utdannelse: Gikk på Fagerborg på danselinja, men gikk på en atføringsbedrift som het Nordpolen Industrier As og jobbet i kantine.

    Nå venter jeg på å jobbe i kantine på  Itas.


     

  • 0

    Velkommen til blogg.no! :)

    Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

    Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

    Bloggen
    Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

    Hashtags
    Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

    Andre nyttige sider
    Infobloggen: http://info.blogg.no/
    Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
    Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

    Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

    Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

     

    Vi håper du vil trives hos oss!

    hilsen teamet bak
    blogg.no

     

    blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

     

  • awasmat

    Dette er en matblogg. Jeg liker veldig å lage mat. Liker å bake kaker og lage middager.

    Follow

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde