hits

Pastagrateng!



Du trenger:

125 g Makaroni

125 g Kjøttdeig

½  ss Tine Meierismør

½  Finhakket Løk

½  Boks tomater

3 Marinerte Soltørkede Tomater

½  Finhakket hvitløksfedd

1/8 Pepper

1/8 Ts Salt

1/4 Ts Oregano

1/4 ts Basilikum

Ostesaus:

2 dl Tine Helmelk

1 ss Hvetemel

1 ½  dl Revet Jarlsbergost

Gratinering:

1 dl Revet Jarlsbergost

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 °C

2.  Kok pasta etter anvisningen på pakken.

3. Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank.  Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk,  tomater, hvitløk og smak sausen godt til med krydder, pepper, salt, oregano, og basilikum.  La den koke litt.

4. Hell halvparten av melken i en kjele til Ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.

5.  Legg pastaen i en ildfastform. Legg på kjøttsausen og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og når pastagratengen er ferdig. Skal den stekes midt i oven i ca. 20 minutter.


Meg som rører i gryten til pastaen..


Sausen med  tomater, soltørkede tomater, salt, pepper, oregano og basilikum...


Pastagratengen før den skal stekes...


Pastagratengen ferdig stekt og klar til å serveres..
 

Tomatsuppe!



Du trenger:

1 Løk

1 Hvitløk

1 ss Tomatpurre

Litt Sukker

Litt Salt

Litt Pepper

4 ½ Matfløte

2 Grønnsaksbuljonger

1l Kokende Vann (10 dl)

5-6 basilikum

 

Dette gjør du:


1.Hakk løken og hvitløken...



2.Fres løken og hvitløken i Olje..


3. Ha i hakkede Tomater, Tomatpurre, Sukker, Salt, og pepper i en kjele. Suppen skal kokes i 10- 15. minutter sammen med vann og buljong.

4. Basilikum og matfløte blandes i suppen.

5. Bruk stavmikser til at suppen er klumpfri.

6. Kok opp vann til pasta og pasta skal kokes i 8 - 10 minutter.


Tomatsuppen klar til å spises..
 

Les mer i arkivet » August 2017 » Mars 2017 » Juli 2016


">

Hei! Mitt Navn er Astrid og jeg er 29 år. Dette er en matblogg som jeg skal skrive. Tonjemtdesign har laget designet mitt. :-)

For kontakt:
epostadressen din









Follow