hits

Sjokoladekake



Denne kaken pleier jeg og lage til tantebarnet mitt Frøya's sin bursdag. Barna elsker denne kaken.

 

Du trenger :

4 Egg

 400 g Mel

80 g Kakao

3 ts Bakepulver

560 g Sukker

200 g smør

5 dl Melk

1.) Bland egg og sukker med miksmaster til det blir krem

2.) Bland kakao med mel og bakepulver med sil.

3.) smelt smør og det skal blandes sammen med melk.

4.) Røres alt sammen.

Formkake 24- 26 Cm

180 °C   35- 40 minutter

Varm Oven!

Viktig

Glasur:

100 g smør

3,5 dl Melis

4 ss Kakao

6 ss Melk

1 ts Vaniljesukker

 Røres til en jevn og glatt glasur.


Kaken står i oven.

 


Kaken er ferdig stekt, men mangler bare glasur på toppen..


 


Kaken med glasur...



 

 

Gulerotkake!



 Du trenger: 

6 dl  sukker

4.5 dl olje nøytral

6 stk egg

7.5 dl hvetemel

3 ts natron

3 ts kanel

3 ts bakepulver

750 g revet gulerot

 

Kremost

250 g smør

400 g kremost

500 g melis

3 ts vaniljesukker

  

Slik gjør du:

 

1. Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller med elektrisk mikser) til blandingen blir tykk og lys.

2. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det tørre i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene fint og vend dem inn i deigen til slutt.

3. Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.

4. Lag ostekrem: Pisk romtemperert smør og omtrent halvparten av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.


#gulerotkake #kake  #baktgulerotkake
 

Les mer i arkivet » August 2017 » Mars 2017 » Juli 2016


">

Hei! Mitt Navn er Astrid og jeg er 29 år. Dette er en matblogg som jeg skal skrive. Tonjemtdesign har laget designet mitt. :-)

For kontakt:
epostadressen din









Follow