hits

Ris og Eggeform



Du trenger:

2 dl ukokt ris

6 Stk. Egg

1 ½  Tine Meierismør

1 ½  Hvetemel

3 dl Tinemelk, lettmelk 1,2 % fett

3 dl Lett Crème Fraiche 18 %

1 ts salt

1/4 ts pepper

½  dl Persille, hakket

100 g spekeskinke

100 g ruccula

12  Cherrytomater

 

Slik gjør du:

1) Kok ris etter anvisningen på pakken.

2) Hard kok egg i ca. 10 minutter. Ta av skallet og del dem i to.

3)  Sett ovnen på 225 °C

4)  Smelt smør i en kjele, og rør i mel. Spe med melk i flere  omganger slik at det ikke blir klumper. Rør inn Crème Fraiche smak til med salt og pepper.

5)  Fordel risen i en ildfast form. Legg de halve eggene over,  og hell sausen. Gratiner midt i ovnen i 5 -10 minutter, til det har fått en gyllen farge.

6)  Strø hakket persille over, server med skinke og tomatsalat til.

Ris og eggform før den blir stekt.

Salaten..

Ris og eggeformen etter at den ble stekt...

Pastagrateng!



Du trenger:

125 g Makaroni

125 g Kjøttdeig

½  ss Tine Meierismør

½  Finhakket Løk

½  Boks tomater

3 Marinerte Soltørkede Tomater

½  Finhakket hvitløksfedd

1/8 Pepper

1/8 Ts Salt

1/4 Ts Oregano

1/4 ts Basilikum

Ostesaus:

2 dl Tine Helmelk

1 ss Hvetemel

1 ½  dl Revet Jarlsbergost

Gratinering:

1 dl Revet Jarlsbergost

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 °C

2.  Kok pasta etter anvisningen på pakken.

3. Stek kjøttdeig i smør og legg over i en kjele. Stek løken til den er blank.  Del soltørkede tomater i biter. Bland kjøttdeig, løk,  tomater, hvitløk og smak sausen godt til med krydder, pepper, salt, oregano, og basilikum.  La den koke litt.

4. Hell halvparten av melken i en kjele til Ostesausen. Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring. Tilsett ost og smak til.

5.  Legg pastaen i en ildfastform. Legg på kjøttsausen og hell på ostesausen. Dryss ost på toppen og når pastagratengen er ferdig. Skal den stekes midt i oven i ca. 20 minutter.


Meg som rører i gryten til pastaen..


Sausen med  tomater, soltørkede tomater, salt, pepper, oregano og basilikum...


Pastagratengen før den skal stekes...


Pastagratengen ferdig stekt og klar til å serveres..
 

Tomatsuppe!



Du trenger:

1 Løk

1 Hvitløk

1 ss Tomatpurre

Litt Sukker

Litt Salt

Litt Pepper

4 ½ Matfløte

2 Grønnsaksbuljonger

1l Kokende Vann (10 dl)

5-6 basilikum

 

Dette gjør du:


1.Hakk løken og hvitløken...



2.Fres løken og hvitløken i Olje..


3. Ha i hakkede Tomater, Tomatpurre, Sukker, Salt, og pepper i en kjele. Suppen skal kokes i 10- 15. minutter sammen med vann og buljong.

4. Basilikum og matfløte blandes i suppen.

5. Bruk stavmikser til at suppen er klumpfri.

6. Kok opp vann til pasta og pasta skal kokes i 8 - 10 minutter.


Tomatsuppen klar til å spises..
 

Pannekaker!



Jeg kjøpte inn toro ferdigmiks pannekakerøre. Så fikk jeg trening på å steke pannekaker. Nå mangler jeg bare å lære meg å lage pannekakerør helt selv.

1. Hell 12 dl vann i en bolle.

2. Bland inn posens innhold og rør til en jevn og glatt røre.

3. Stek pannekakene i varm, smurt stekepanne.

Server med blåbærsyltetøy, bringebærsyltetøy og jordbærsyltetøy.



 

Sjokoladekake



Denne kaken pleier jeg og lage til tantebarnet mitt Frøya's sin bursdag. Barna elsker denne kaken.

 

Du trenger :

4 Egg

 400 g Mel

80 g Kakao

3 ts Bakepulver

560 g Sukker

200 g smør

5 dl Melk

1.) Bland egg og sukker med miksmaster til det blir krem

2.) Bland kakao med mel og bakepulver med sil.

3.) smelt smør og det skal blandes sammen med melk.

4.) Røres alt sammen.

Formkake 24- 26 Cm

180 °C   35- 40 minutter

Varm Oven!

Viktig

Glasur:

100 g smør

3,5 dl Melis

4 ss Kakao

6 ss Melk

1 ts Vaniljesukker

 Røres til en jevn og glatt glasur.


Kaken står i oven.

 


Kaken er ferdig stekt, men mangler bare glasur på toppen..


 


Kaken med glasur...



 

 

Gulerotkake!



 Du trenger: 

6 dl  sukker

4.5 dl olje nøytral

6 stk egg

7.5 dl hvetemel

3 ts natron

3 ts kanel

3 ts bakepulver

750 g revet gulerot

 

Kremost

250 g smør

400 g kremost

500 g melis

3 ts vaniljesukker

  

Slik gjør du:

 

1. Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller med elektrisk mikser) til blandingen blir tykk og lys.

2. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det tørre i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene fint og vend dem inn i deigen til slutt.

3. Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.

4. Lag ostekrem: Pisk romtemperert smør og omtrent halvparten av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.


#gulerotkake #kake  #baktgulerotkake
 

Luxruy Chocolates



Hei Alle mine lesere!

 

Jeg fant en side der man kan kjøpe sjokolade som gave til jul, bursdager, valentinsdagen, morsdag eller farsdag.

Det mange fristelser av sjokolade på http://www.chocolatetradingco.com/

Det er en butikk som selger sjokolade. Jeg har enda ikke smakt på sjokoladen på den nettbutikken.


Sjokolade til valentines dagen.

Pizza!



Du trenger: Ferdig kjøpt pizzadeig, Kjøttdeig, Mais, Skinke, Pepperoni, Pizzasaus, Sopp, Løk, og masse revet ost. Du trenger også rømmedressing.

 

Slik gjør du:

 

1.) Først så ruller du ut den ferdig kjøpte pizzadeigen ut på stekebrettet.

 

2.) Så fordeler du ut pizzasausen på pizzadeigen og smører pizzasausen sånn at det blir jevnt fordelt på hele pizzaen med saus.

 

3.) Deretter steker du kjøttdeig slik at den er brunet.

 

4.) Etterpå legger du på skinke, pepperoni og kjøttdeig også legger du på sopp, mais og løk på pizzaen.

 

5. Tilslutt legger du på revet ost på toppen av pizzaen.

 

Så steker du pizzaen midt i oven i 20 min på 200 °C eller til den har  fått en fin farge og fyllet bobler og syder.

Server med salat til pizzaen og rømmedressing.

 


Pizzaen er klar til steking...




Pizzaen stekes...



 
Pizzaen er ferdig stekt...

 

#pizza #middag #lørdagsmiddag

Taco!



Du trenger : Kjøttdeig, Revet Ost, Tomater, Paprika, Agurk, Salat, Rømme, Mais, Tacosaus, Løk og Guacamole

 

Først steker jeg kjøttdeigen. Når kjøttdeigen er brunet tilsetter du krydderblandingen fra tacosettet og litt vann. La det koke i pannen i noen minutter.

Mens det godgjør seg kutter du opp salat og det du ønsker av grønnsaker. Hiv tacoskjellene eller tortilla i oven. Tortillaene skal stekes i 8-10 minutter i 150 grader i oven, og

hvis du velger tacoskjellene skal de stekes i 5-10 minutter i 125 grader i oven. Så er det bare å

servere. La folk forsyne seg av det de ønsker av grønnsaker selv. Som regel er det greit å begynne med salaten nederst i skjellene eller tortillaene legg lagvis på det du ønsker

oppå. Hvis du er fintfølende når det gjelder sterk mat kan det lønne seg å ha litt rømme på toppen. Det går ann å ha tzatziki- dip i rømmen om du liker det.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

Tacopai!



I går lagde jeg tacopai. Jeg hadde kjøpt inn ingrediensene først og det var butterdeig, Crème fraiche, tacokrydder, tomater, grønne jalapeño, revet ost og paprikapulver.

 

Du trenger:

 

500 g - kjøttdeig

 

Smør - 1ss

 

Tacokrydder - 1 pose.

 

Crème Fraiche lett - 2 dl

 

Tomater - 2 stk

 

Grønne jalapeño på boks, hakket - 1 ss

 

Revet ost - 2 dl

 

Paprikapulver.

 

 

Slik gjør du:

 

Kjevle ut butterdeigen. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 225 grader.

 

Brun kjøttdeigen i smør. Tilsett tacokrydder og crème fraiche. La det koke i ca. 5 minutter.

 

Skjær tomatene i biter og la jalapeñoen renne av.

 

Fyll farsen i paiskallet og fordel tomatene, jalapeñoen, og osten på toppen. Dryss litt paprikapulver over til slutt.

 

Stek paien midt i ovnen i ca. 25 minutter, til osten har fått fin farge.

 

Server med avokado, salat, og Tacochips.

 

 

 

 



Pizzabunn med Tomatsaus!



Selvom jeg ikke er så flink WIFE på kjøkkenet helt enda og har jobbet i kantine. Så elsker jeg og lage mat.

 

Her er oppskriften på  Pizzabunn med Tomatsaus:

 Gjær: ¼ pk 

Tørrgjær: (12g) 1 ½ ts 

          Man kan velge mellom Gjær eller tørrgjær når man skal lage pizzabunn.

Lunkent Vann 37°C

Olje: 2 ts

 hvetemel:  2 ½  dl

Salt 1 krm

Slik Gjør du:

1.) Rør ut gjæren med en del av vannet. Tørrgjær må ha 45°C varmt vann.

Blandingen av tørrgjær og vann bør stå i ca, 10 min.før deigen lages.

2.) Bland sammen alle ingrediensene og arbeid til en glatt og smidig deig. Dekk til med plast og la deigen heve i 30 -40 min.

3.) Ta deigen på benken og elt den smidig. Del den i 2- 4 emner. Ha mel under, og elt og klapp ut, trekk, snu, og strekk emnene til deigen kjennes riktig seig ut. 

Kjevl til slutt emnene ut til tynne runde leiver, og legg dem to og to smurte plater eller plater dekket med bakepapir. La dem heve i 8- 10 min. Lag i mellomtiden tomatsausen og

fyllet.

Tomatsaus:

Løk ½ stk

   Finhakket hvitløkfedd: 1 lite

Olje: 1ts

Knuste tomater ½ boks

(à 400g)

 tomatpuré 1 ss

  salt 1krm

 sukker 1krm

  pepper ½ krm

  Oregano ½ ts

      Revet lettost 1 dl

   

Slik Gjør du:

1.) Rens og hakk løken. La den frese blank ikke brun, i olje sammen med den finhakkede hvitløken.

2.) Bland i de knuste tomatene og tomatpureen smak til med salt, sukker, og pepper og oregano og la sausen koke uten lokk i 5-6 min. Avkjøl.

3.) Dryss et lag revet ost på pizzabunnene, smør tomatsausen oppå. Og de ingrediensene du vil ha oppå pizzabunnen og tomatsausen.

4. ) Fordel ingrediensene over tomatsausen dryss på et lag revet ost, og dynk eventuelt med noen dråper olje på toppen.

5.) Stek pizzaen midt i ovenen ved 250 °C i 10 - 15 min eller til den har fått fin farge og fyllet bobler og syder.

 

Du kan gjerne server en salat til pizzaen og rømmedressing.

 



 

Kontakt meg



Hvis dere vil kontakte meg er det bare og spørre meg i kommentarfeltet på bloggen. :)  Jeg legger ikke ut emailadressen min etter personlige årsaker. Og jeg gir ikke mailadressen min til hvem som helst.

Om Meg



Navn: Astrid

Alder: 27

Bosted: Oslo

Sivilstatus: Opptatt

Favorittmat: Taco

Favorittmusikk: Rnb, Hip Hop, Klassisk musikk, Pop. Liker ikke Opera.

Idrett: Spillte fotball før på Heming, men nå driver jeg med dansing hvis det telles som idrett.

Heier på beste damefotballlag: Lyn, Øvrevoll Hosle, Stabekk, og Lillestrøm.

Utdannelse: Gikk på Fagerborg på danselinja, men gikk på en atføringsbedrift som het Nordpolen Industrier As og jobbet i kantine.

Nå venter jeg på å jobbe i kantine på  Itas.


 

Ny blogg!



Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

Les mer i arkivet » August 2017 » Mars 2017 » Juli 2016


">

Hei! Mitt Navn er Astrid og jeg er 29 år. Dette er en matblogg som jeg skal skrive. Tonjemtdesign har laget designet mitt. :-)

For kontakt:
epostadressen din









Follow